Tips & Tricks

Versturen & downloaden

whatsapp kwaliteit

Verstuur nooit (video/foto) bestanden via whatsapp of andere social media apps. Een website zoals Wetransfer of filemail is perfect om bestanden te versturen zonder het verlies van kwaliteit.

behoud kwaliteit

Een gemakkelijke manier om zonder kwaliteit te verliezen grote bestanden te sturen is bijvoorbeeld wetransfer of filemail. Deze platformen zijn eenvoudig te gebruiken op uw smartphone of desktop via een app of de browser.

Delen & uploaden

social media

Het is erg belangrijk om de social media kanalen een professionele uitstraling te geven en consistent te blijven posten. De verschillende platformen worden ingezet om het product of de dienst uit te lichten. Interactie en comunicatie met de doelgroep is cruciaal voor een succesvol social media kanaal.

youtube

De uitstraling van het YouTube kanaal is natuurlijk erg belangrijk maar ook de juiste video instellingen en doelgerichte zoek tags zijn cruciaal.

Ook is het mogelijk inkomsten te genereren als het kanaal 1k+ abonnees heeft en geen copyright claims of strikes op basis van de algemene richtlijnen.

 

Adverteren

gericht Adverteren

Een advertentie moet relevant, actueel en aantrekkelijk zijn voor de doelgroep, daarnaast moet het binnen hun oriëntatieproces vallen en de meerwaarde ervan inzien.

Efficiënt adverteren

Adverteren hoeft absoluut niet duur te zijn, op instagram is een bedrag van €20,- al voldoende om een leuke campagne te starten.

Het is in dit geval wel belangrijk om de doelgroep zo nauwkeurig mogelijk te targetten en ook niet te breed in te zetten.

Door te focussen op een relatief kleine groep gaat het budget minder snel op en wordt er voornamelijk geïnteresseerd publiek aangetrokken.

muziek & geluid

Rechtenvrije muziek

Het is ten alle tijden belangrijk om er zeker van te zijn dat de muziek voor de video rechtenvrij is. Dit om eventuele claims of blocks te voorkomen.

Gebruik van geluid

Gebruik van geluid kan vaak een enorme bijdrage leveren aan een video in plaats van enkel muziek. Het horen van een stem of geluiden die de sfeer en beleving versterken zijn soms cruciaal om de aandacht maximaal te vestigen op het product of  de dienst.

Heeft u vragen?

Of wilt u praten over de mogelijkheden voor videomarketing & reclame?

Vul vrijblijvend het formulier in en dan spreken we elkaar snel.

FAQ

  • Een boodschap wordt beter overgedragen d.m.v. film.
  • Vergroot de kans op een aankoop met 64%.
  • Het overbrengen van een boodschap, emotie, sfeer en beleving.
  • Bereik potentiële klanten en contacten.
  • Bereik nieuwe doelgroepen.
  • Vergoot de naamsbekendheid.
  • Het behalen van meer sales of algemene groei van het bedrijf.
  • Authenticiteit verhogen
  • Vertrouwen vergroten
  • Gemiddeld kijken bezoekers 2 min. langer naar een video dan naar een foto.

In de basis is er geen verschil, hoogwaardige reclame is goed om in te zetten op alle denkbare platformen. Echter is de doelgroep wel erg verschillend. Op basis van de strategie en de beoogde doelgroep kan de overweging gemaakt worden voor welk platform of platformen de voorkeur uitgaat.

Onze videoproducties worden standaard opgenomen in hoogwaardige 4K beeld kwaliteit. Door de haarscherpe details van het beeld en de springlevende kleuren komt alles maximaal tot zijn recht.

Ook op groot scherm (tv) blijft het beeld perfect scherp in tegenstelling tot de lagere HD kwaliteit die vooral op groot scherm een stuk minder gedetailleerd en scherp is.

Toch is het wel mogelijk om in speciale gevallen in HD kwaliteit op te nemen. Bijvoorbeeld bij een lange opname of een opname enkel bedoeld voor klein scherm kan HD een goede optie zijn.  

Wij helpen u er graag bij om de video aan te passen voor bijvoorbeeld Instagram story’s of voor snapchat.

De video is direct in het juiste formaat en in de hoogst haalbare kwaliteit in de app.

Daarna kunnen we u eventueel ook nog helpen met het publiceren van de video op de socials of op de website. Hierbij zorgen we ervoor dat het formaat, de instellingen, taggs, de beschrijving en eventueel  een advertentie strategie is bijgevoegd aan de video publicatie.

Videomarketing is niet alleen voor grote partijen zoals VGZ en RTL waar wij voor hebben gewerkt van toepassing, maar ook juist voor de kleine en middel grote ondernemers is videomarketing de ideale tool om hun product of dienst van de beste kanten te belichten.

Bijvoorbeeld een social media video produceren wij al voor €260,- en met een budget vanaf €20,- is het al mogelijk een advertentie te plaatsen op bijvoorbeeld Instagram. Door de doelgroep goed te analyseren en daar slim op in te zetten kunnen wij het maximale rendement behalen.